Investera via din bank, kapitalförvaltare eller försäkringsbolag.

Som privatperson eller privat bolag kan du enkelt investera i Centaurs fonder via din bank, nätmäklare eller försäkringsbolag. Där kan du spara i de flesta av våra fonder via till exempel ett investeringssparkonto eller i ett pensionssparande. Nedan kan du se var våra fonder finns tillgängliga och klicka dig vidare för att investera.


Innan du tar ett investeringsbeslut är det viktigt att du tar del av den samlade informationen som finns om varje fond samt informerar dig om vilket sparande som passar bäst för din situation. Centaur erbjuder ingen rådgivning i egen regi utan hänvisar till de rådgivare som finns hos de banker, försäkringsbolag och nätmäklare som erbjuder våra fonder.


Följande banker, försäkringsbolag, nätmäklare och fondplattformar erbjuder Centaurs fonder i sitt utbud.

Hör gärnaav dig om du saknar någon av våra fonder där du har ditt sparande så hjälper vi gärna till!

Institutioner och professionella investerare

Som institutionell kund kan man antingen bli direktkund hos Centaur eller investera via sin bank genom fondplattformar som MFEX, FundSettle/Euroclear, Vestima/Clearstream, och Allfunds/Nordic Fund Market.


Så här blir man direktkund och köper andelar:

 

Köp  av andelar kan göras efter att man har blivit registrerad som direktkund. Skicka ett email till oss på info@centaurfonder.se med namn och emailadress så skickar vi en länk till en websida med blanketter för kundregistrering.

 

När man blivit direktkund kan man köpa fondandelar genom insättning på den aktuella fondens teckningskonto i Swedbank enligt betalningsinstruktionen nedan och meddela sitt köp med ett email med namn, belopp, fondens namn och andelsklass.  Skicka informationen till transferagent@swedbank.se samt info@centaurfonder.se.

 

Direktkunder kan sälja fondandelar genom signering av en blankett som finns på att ladda ner här. Skickas med ett email till transferagent@swedbank.se och info@centaurfonder.se.


Betalningsinstruktion direktkunder


unsplash